Dați-mi trup, voi munților!

Cum văd eu o activitate de team-building. Asta m-au întrebat cu o săptămână în urmă. Ce aș putea să le spun? Că am descoperit pe cineva căruia îi pasă de idee? Să le spun de Vila Alpin din Straja? Aș putea face asta. Le-aș spune că au nevoie de multă energie, nu de alta, dar doar așa pot face față tuturor. Le-aș spune și că zilele săptămânii s-au înțeles parcă între ele să oprească timpul și să-l țină în loc. Asta se întâmplă de obicei acolo.

Dar, să încep mai bine povestea taberei Straja. Activitățile acestea au devenit posibile și la noi în țară, mai nou. De cele de team-building, vorbesc. Ne credeați mai prejos cumva? Te ajută să îți dai întălnire cu natura, să o prinzi de mână, și să o descoperi și singur. Apoi, te ajută să cunoști persoana care îți stă alături la birou, să stați mai mult de 5 ore împreună, fără hârtii sau treburi de rezolvat. Ca-n vis, zic! Așa începe. Toți se îmbracă, pornesc împreună cu mașinile și bagajele, își iau și curajul cu ei și dau viteză.

Iar, când ajung. Când ajung, sunt primiți de cele mai calde îmbrățișări. Energia lor zboară prin aer, făcându-l mai plăcut decât pare. Este momentul cel mai bun. Uită de stresul lor zilnic și încep distracția. Fiecare prin felul lor. Vă vină să credeți sau nu, până și directorul, își lasă grijile acasă și se alătură. Iar, totul le devine punct de sprijin. Așa s-ar caracteriza ceva făcut în echipă și ce te așteaptă la team-building din Straja. Și nu o spun pentru a face o reclamă sau a lăuda ceva de nelăudat. Nu o spun doar eu. Pur și simplu, e ceva ce merită atenția tuturor.

Dincolo de asta. Aici, se găsesc adevăratele pasiuni, se cizelează talentele și dorințele. Cei ce se cunosc, se strâng unii lângă alții și lasă în urmă toate grijile ce se jucau prin minte înainte. Plus că se bucură, fie de coborârile în rapel, fie de întrecerea de la un capăt la altul. Podul mincinos, podul indian, raselul de echilibru pe grindă mobilă, traseul pe bârne fixe. Și vocea lor se aude pe acolo. Iar,  dacă nu te simți comfortabil, ești ajutat. Ai agățate de ușă, fețe zâmbitoare ce te fac să uiți și să te mândrești cu ce ai. Și fac asta fără a cere nimic la schimb. Toți sunt egali, toți sunt la fel de importanți. Parcă îți spun să faci un pas mare spre ei.

fotoIar, la rândul tău trebuie să te iei la întrecere cu tot ce se află acolo. Podul, parcă are miros proaspăt de lemn, porți rezistente, mari, construite ca în poveștile cu “A fost odată”. Dar, fără zmei și spâni alături. Multe cascadorii, escalade prin copaci. Câte și mai câte. Cu primele experiențe cu tiroliana sau cățărarile. Doar, peisajul este liniștitor, iar activitățile la fel. Sunt aici, pături calde ce parcă te așteaptă de o viață. Se găsesc de toate până la urmă. De la restaurante și centre de închirieri pentru echipament sportiv, sau restaurant bar, până la sala de conferință. Și cel mai important, clipe de neuitat. Dar astea îți sunt bine băgate în buzunar de la intrare.

pozaPoți să împarți cu cine vrei camera. O astfel de activitate, e ca un joc între copii. Niște copii, puțin mai mari, e drept, dar poate mai voinici. Mereu găsești ceva nou de făcut. Mereu îți vine o idee pe care o poți pune în aplicare aici. Deci, pănă la urmă, o activitate de team-building la munte nu cere nimic. Doar timp. Și viață.

Sau poate, niște bocanci și o pelerină de ploaie.

alpin

Pentru Superblog2014.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s