Sos! E Verde!

Mașini care mai de care, roți scumpe, culori care îți iau ochii. Până și brelocurile ce atârnă pe lângă sunt mai strălucitoare ca bijuteriile. Asta e moda spun ei. Nu mai au răbdare. De ce să stea ei la semafor cu așa jucărie? De ce să nu claxoneze când văd o fată mergând pe tocuri? De ce să nu îi spună câteva femeii aceleia în vârstă care nu se grăbește pe trecerea de pietoni?

Nu au timp. Așa e moda.

Adevărul e că am văzut destui ca ei. Chiar nu le pasă de viteză, de accidente, de faptul că au gustat și din aia și din aia înainte de a pleca în cursa. Asta înseamnă mai nou să ai mașină. Fiecare e dispus să participe, măcar o dată, ignorând totul din jur. Doar asta e adrenalina, nu? Nu contează nici că poate fi cineva victima, nici că lasă un copil fără tată, nici că lasă pete de sânge pe asfaltul rece. O să le șteargă ploaia oricum. Poate că au noroc după și nimeni nu va recunoaște nimic. Sau poate, prietenul meu cel nou îl va ajuta. Plus de asta, cei de la poliție îi cunosc părinții. Se va rezolva cumva.

Și noi. Noi stăm și ne uităm neputincioși, rugându-ne să nu urmăm cumva. Preferăm să ne asigurăm în stânga, în dreapta, să ne amintim că trebuie să ne sunăm prietenii înainte de a pleca undeva. Să le spunem să aibă grijă.

Ne lăudăm că avem nevoie de oamenii de lângă noi, dar nu facem nimic.  Ce am putea face? Să mergem să cumpărăm niște popcorn pentru a urmări mai bine?

Uneori mă întreb, ce e mai rău.sema

(particip la campania Stop accidentelor si consumul de alcool începută de o9noapte.wordpress.com )

Ps. Preluați ștafeta. Spune-ți ceea ce gândiți despre această nouă campanie ^_^.

3 thoughts on “Sos! E Verde!

Leave a comment