Neînțeleșii

De ce preferă majoritatea timpului să renunțe la lucrurile care le plac? Asta mă întreb. Mă uit la ei în ziua de azi cum se împart între deșteptarea de la ora 7 și alergatul de colo până colo pentru a-i ridica tot mai mult. Sunt obosiți, n-au vlagă, sunt supărați, n-au timp. Sau nu-și fac? Sau nu vor? Mă uit mereu și văd oameni ocupați, care nu-și acordă nimic lor. Apoi încep  că ei sunt adulți, așa trebuie, știu ce fac. Dă fuck?!

Încercă mai tot timpul să pără exact ceea ce nu sunt. Și le iese de minune.

picture2b121

Ce te schimbă? Vârsta? Unde-i nebunul ăla care mergea la școală dacă voia sau dacă nu se pierdea în drum spre ea. Unde e fata aia frumoasă care încerca să-i atragă atenția băiatului de care e îndrăgostită în secret și face numai stângăcii care nu o caracterizează cu adevărat? Sunt conștientă că nu putem rămâne la fel. Știu că nu vom putea să purtăm aceiași blugi din tinerețe, aceiași adidași rupți sau nu vom avea aceleași gânduri idioate și întortochiate ca atunci. Dar ce ne schimbă?

Adică. Știi și tu și eu că îți place poate să pictezi. Sau să faci fotografii la orice, până și la felul de mâncare ce urmează, sau la bătrânul ce-și așteaptă rândul. Sau că îți place doar să lenevești într-o zi liberă. Ori să mergi în parc într-o zi mai caldă din restul săptămânii,  să mânânci și tu o ciocolată după ce vii de la muncă. Sau, după caz, să te delectezi cu o bere.

tumblr_m5pzb70on71r08qs8o1_500

De ce nu faci asta? De ce nu mergi să-ți cumperi pânză curată și acuarele noi sau de ce nu-ți pui repede aparatul la încărcat să fii sigur că vei prinde orice vrei. De ce nu te bucuri de ziua aia?! E a ta, poți face orice din ea. Poți să dormi, să te odihnești, să zaci în pat cu o carte în brațe, sau uitându-te la un serial fain. N-ai timp? Nu vine sfârșitul lumii, nu cade Neptun pe noi, nu ne răpește nimeni mâine la 2. De ce atâta ocupație? De ce atâția oameni pe care nu-i suportăm, dar vrem să le facem pe plac? De ce facem din treaba cu adulții o problemă atât de mare?

De ce? De ce? De ce?

Advertisements

3 thoughts on “Neînțeleșii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s