Să fugim în lume, undevaaaaa!

Dacă mă întrebi pe mine, să călătorești înseamnă artă. Tu ții creionul, acuarelele, culorile cerate în mână și începi să-ți trasezi destinația, să te pictezi pe mâini, pe față, peste tot. Sunt oameni care respiră prin aceste vacanțe speciale dintr-un colț în altul,  sunt alții care și-ar dori măcar la mare să ajungă. Eu mă aflu în cea de-a doua categorie, logic, tipic. Însă asta nu mă oprește să-mi imaginez ce aș vizita ”în cazul în care”, ce fel de oameni aș întâlni, cum m-aș descurca singură într-un loc străin(nu m-aș descurca, vă spun eu deci se pune problema ”pe cine iau cu mine”).

Mă gândesc acum la toate sutele alea de turiști dornici să descopere destinații exotice.  De Asia și toate ale ei, recunoscută pentru stilul ei fresh, de climatul ei efervescent, de poziția și așteptările pe care le avem de la ea. Doar vedetele de la televizor nu se laudă degeaba că au accesat din nou site-ul celor de la CND Turism de câteva ori pe zi, că au mâncat o smochină din Shanghai, sau cine știe ce orez roz-albăstrui tot de pe acolo în timp ce briza le deranja extensiile.

maldive3

Și până la urmă, eu de ce nu? Măcar să rămân cu visul. M-am gândit mereu cum ar fi să trag o fugă până în Coreea de Sud, să fiu sinceră. Am făcut o pasiune pentru filmele și serialele lor siropoase pe care nu toți le suportă, aș mânca și eu spaghete din alea opărite de 2 ori, m-aș învârti și eu pe străduțele lor pe acolo. În afară de astea, însă Coreea e fascinantă (iar eu nu folosesc niciodată cuvântul ăsta). Mi-a atras atenția atât aspectul său modern, cum încearcă tot mai mult să dezvolte tot ce le trece pe mână, cum apar mai tot timpul schimbări, cum mai ridică o clădire peste 2-3 zile. ”Bworago?” Seul-ul este recunoscut pentru frumusețile de zi și de noapte ale sale. Pentru cei interesați.

Pe lângă aceste mici ispite, cu mâna pe inimă spun că se mai pune accentul pe antic, pe simplu, clasic, finuț. Spre exemplu, Templul Cheondongyo construit din cărămidă roșie, îmbină stilul tradițional, simplist, de pe vremuri cu elemente de art nouveau.  Palate? Gyeongbokgung, Changdeokgung se remarcă atât prin numele lor drăgălaș de nepronunțat, dar și prin vechimea lor, și nuanța antică, dovadă a existenței generațiilor străine. Să mai spun de Templul Jogyesa refugiul spiritual al coreenilor, într-un decor spectaculos?

Locuri bune, Seul are! ( Doar el. Vă imaginați câte mai sunt de vizitat, în TOATĂ Coreea, nu?)

munte

Dar în același timp, există și oameni care nu știu ce înseamnă să vizitezi o țară. Cu adevărat. Tipul turistului nerăbdător.

-Pe bune? Pe bune? Pe bune?

-Dua!

-Mergem în Shanghai?!

-Azi luăm bilete.

-Vin și eu, vin și eu. De trei ori vin și eu.

(intrând) -Bună ziua!!!

-Bună ziua! Cu ce aș putea să vă ajut?

-Bilete. Shanghai.

-Ce loc minunat! Sigur, câte să fie?

-4 am vrea.

-Cum de v-ați hotărât să mergeți acolo? Dacă ar fi după mine, prima data aș vizita Templul lui Confucius. Singura construcție destinată acestuia, aflată în inima orașului. Mai mult, mi-a atras atenția construcția sa din secolul al XIV lea. De asemenea, sunt îndrăgostit de-a dreptul de Templul budist Fazangjiang. Decorațiunile simple, clasice sunt exact pe gustul  meu.

-Ahaaam.

-Ahhh. Parcurile. Parcurile din Shanghai sunt adevărate minunății. Gongqing spre exemplu, adevărată grădină botanică, 200 de specii de arbori, dar mai ales recunoscut pentru cultura bambusului. Cadrul de vis, oferă tuturor relaxare, te încarcă de baterii. Să nu mai spun de Parcul Lu Xun, botezat după un cunoscut scriitor chinez contemporan, Parcul Poporului ce găzduiește muzeul de arte. Ce frumuseți!

-După cum spuneți, așa este.

-Dar, pe dumneavoastră, ce v-a impresionat mai mult?

-Cum? Ce?

-De ce tocmai Shanghai? Aveți un motiv, aveți un loc preferat?

-Nu tocmai.

-Cum așa? Atât de multe și nimic?

-Sinceră să fiu, eu ador clima. Perfectă pentru bronz!

-B…bronz?

-Exact! Și n-ați văzut ce haine pot face chinezii ăștia? Perfecte pentru trupul meu modelat. Rozul lor mă încântă de-a dreptul. Apoi, orezul. Știu! Îngrașă, însă o zi nu cred că are nimic. Mereu m-am întrebat ce poate fi așa bun la el?

-Dar Muzeul Postei, dar Turnul din Shanghai…

-Plictiseală! Cine le vizitează și pe alea?! Dar, să știți că m-am interesat și eu și am descoperit Magazinul Shanghai No 1. Plin, plin pentru mine. Dumnezeule, abia aștept! Mall uriaș, 8 etaje, 70.000 metrii pătrați, cafenele, restaurante…

-Câte…câte bilete spuneați?

Tipuri mai sunt. Voi unde vă încadrați?

(Pentru Spring SuperBlog 2015)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s