Simplitatea.

margaSunt multe tipuri de persoane pe pământul ăsta. Cei cărora le place să iasă cât mai mult în evideță, cei care abia dacă scot un suntet. Cei care abia acum descoperă lumea asta, cei care nu se obosesc să se ridice din pat. Suntem ~altfel~ prin tot ce facem. (Ete’ na!)

Să fii bun cu toți, n-ai cum. Doar că e de apreciat să fii ”om”. În ziua de astăzi s-a cam uitat de unde se începe, pentru ce ai început, sau uiți că nu-ți trebuie neapărat ”verzișori” ca să fii fericit. (Am zis neapărat). E frumos să vezi pe cineva care încearcă să ajute, e frumos să vezi un medic implicat care să vină la tine din oră în oră să vadă cum te simți, sau un profesor care îți dă sfaturi despre ce urmează să faci.

Genul acela de persoane care îți rămân întipărite în minte chiar dacă îmbătrânsesc, sau se vopsesc. Chiar dacă nu-i mai vezi o bună bucată de vreme și s-au mai înălțat puțin.

Se vorbește în ultimul timp că nu prea poți face nimic în ziua de astăzi. Și aici se referă la absolut nimic. Nu contează dacă îți place să desenezi, să scrii, să joci tenis, sau să dansezi într-un picior. Nu dă nimeni doi bani pe asta. Și ajungi să faci și tu la fel.

Ești admis pe pile. Se plătește să te angajezi la brutărie, la fast-food, să ajungi polițist, sau avocat. Experiența strigă de o doare gâtul, iar tu ești în colțul celălalt. Dă bine să îl cunoască cineva pe ”taică-tău”, sau să ai vreo mătușă pe la notar. Iar pentru cine nu-și permite, sau nu sunt descurcăreți, n-au decât un cuvânt: nasol.

Eu nu cred asta. Nu contează câte persoane cunoști, cum te îmbraci, sau ce număr porți la pantofi. Atâta timp cât știi că asta vrei tu, că nu te vezi făcând altceva, că muncești pentru ce faci. Chiar dacă uneori nu ai vlagă, îți vine greu să crezi, sau nu-ți dai nicio șansă. Sunt și zile din astea, așa-i.

Dar contează doar să îți construiești viața așa cum îți place. Și să aranjezi cărămizile exact cum simți tu. ^^

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s