SUPRAEUL

Învățăm, învățăm, învățăm! Toată viața facem asta. Că ne pregătim tema de la franceză, sau că ne place nouă să afăm lucruri despre constelații. Că învățăm să nu mai punem atâta zahăr în prăjitura cu piersici, ori că învățăm să nu mai punem suflet în relațiile cu ceilalți. Indiferent ce ar fi, învătăm în viața asta o grămadă.

Doar că…

Unii uită chestia asta. Și odată ce se văd  sus, pe podium și cu un trofeu în mână, au ”blanc”. Sunt acolo ei, bine-merci și împrăștie fumurile, fițele și figurile peste tot. Sfaturi, răutăți și confetti, reacții și voci subțiate, sunt perfecți la asta! Să-i vedeți când li se dă cuvântul.

apla

Nu știu însă un lucru. Înainte de reușite, premii, aplauze, trebuie să fii om. Mda, OM. Micuț acolo, cu obrajii roșii, cu emoție în fraze. Să lași pe ceilalți să-ți aprecieze munca, să ai admirația lor la fel cum și tu priveai cu admirație pe cel dinaintea ta. Căci nu ești cu nimic mai special, și nu prea știi când scena ta improvizată va cădea. Iar atunci nu prea se va oferi nimeni să-ți ofere o mână de ajutor.

Nu știi niciodată când din om cu 7 case, ajungi să dormi în mașină. Cum melodiile tale își pierd din ritm și nu mai ești apreciat, sau cum premiul I este furat de cel mai prost din clasă. Nu-ți va pune nimeni o plachetă de avertizare înainte, nu va avea nimeni o porta-voce să te anunțe. Deci ai grijă ce dai înapoi pentru a vedea cum ești recompensat.

Toată lumea poate să își spune părerea cu nasul pe sus, credeți-ne! Nu vă mai dați în spectacol aiurea și nu mai umpleți aici de amăreli.

Până la urmă, nu contează vasele de aur, ciorapii cu 250 lei, sau rochiile de mătase. Principalul lucru, cred eu, e să rămâi până la capăt exact cum erai înainte de asta.

De reușită, zic.

cacapisudenume

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s