Unitatea statului român modern.

Pe naiba!

Cine mai știe așa ceva? Nu prea mai interesează în ziua de astăzi dacă ‘ălalalt moare de foame, sau n-are papuci în picioare. Am început să punem preț pe ce spun ”puterile străine”. Știți? România a ajuns ca un copil din ăla sărac și vai viața lui, dar care învață în fiecare zi. Cu lumina de la lumânări cum arată la știri și uitându-se trist la cât de proști sunt oamenii.

Romanian flag

Cu siguranțăăăă nu sunt eu vreo pasionată de istorie, credeți-mă pe cuvânt, dar nu îți trebuie cine-știe ce olimpiadă națională să-ți dai seama că pe atunci toți luptau pentru țara asta. Țara pe care facem toți CEVA de la un timp. Gândiți-vă puțin. Dacă nu erau domnitorii ăștia, luptele lor, sau voievozii, sau dragul-de-el Alex. Cuza, ce făceam?

Dacă eram unguri și ne trebuia autonomia acum? Dacă n-aveam tricolor?

Scârț ar zice unii.

Romania_during_second_world_war

Nu, tată! Dăi și luptă din 1100 pentru țara asta pentru care nu mai dăm nici măcar noi 2 bani. Învață despre ea, zbate-te, că oricum tot ce a rămas din ea e forma. Oamenii nu mai sunt aceași. Uniți, dacă unul intră în război hop și celălalt, nici măcar fericiți nu mai sunt. Mai degrabă se împing și se omoară pentru două oale și cratițe de ceramică la reducere.

România nu-i așa nașpetă. Dar ne place nouă să o facem, să tragem de ea ca de elastice. Și tot nu ne convine.

Romanian_War_by_CostyKira

Ne dăm patrioți, dar din păcate doar de 1 decembrie. Atunci ne plac paradele și avioanele cu fumurile și culorile lor de Îl enervează și pe Dumnezeu. Ne place pâinea cu sare, iubim sarmalele și Pasca doar de sărbători că-n rest tot la KFC e treaba bună. Portul e frumos doar când îl promovează alții (ați văzut și voi moda cu ia românească), iar la olimpiade și concursuri nu ne place să susținem decât atunci când e omul pe podium.

ie-traditionala-romaneasca-cu-maneca-lunga-RL_0005_5-1000x1500

Promovăm așa-i. Da nu pe cine trebuie în majoritatea cazurilor. Bine că Eminescu a murit de foame când trăia și acum îl pupă toți profesorii de română în fund.

În rest ne place să ne plângem că nu ne bagă alții în seamă, că ne consideră ”negricioși” pe toți, că suntem ultimii în economie, că industria e la pământ, că furăm și un cui ruginit de la marginea străzii & stuff. Nu știm bine județele și râurile noastre și comentăm aiurea. Dar să facem ceva…

Adios. Amin.

Romanian-crest

Advertisements

2 thoughts on “Unitatea statului român modern.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s