Dragul meu cititor,

Fidel sau nu. Iată 5 sfaturi pe care mi le-a șoptit viața până acuș recent:

  1. Să nu fi niciodată prea drăguț- Regulă de aur. Pentru că oamenii sunt gen :”Ia uite! Ce prost! Hai să și-o ia puțin în freză de la noi! Să vadă el”. Nu prea o să se aprecieze dacă dai teme la școală, dacă oferi din timpul tău altuia, dacă împrumuți bani pentru ziua unui coleg. La examen oricum se descurcă, o să găsesască mai încolo pe cineva mai bun, n-o să mai primești banii ever-never-ever. Deci, vezi ce faci cu drăgălășeniile. Se vor sătura de diabet, crede-mă!
  2. Alege TU-Indiferent că e vorba de haine, ciocolată, drum în viață. Nimeni nu știe mai bine ce vrea cu adevărat în afară de tine. De obicei nu faci o chestie pentru că ”ăluia nu ia ieșit data trecută”, ”a zis că nu e bine”. Dar mai târziu îți vine să mori pentru că ai ascultat de toți proștii. Toți trecem prin așa ceva. Evită!
  3. Nu-ți vrea nimeni binele 24/7- Bine, în afară de familie. Dacă m-ai întreba pe mine, familia e singura în care poți avea încredere. Prietenii vin, stau, pleacă. La fel și cunoștințele, iubitul. Ei bine, părinții vin, te disperă, te stresează, dar fără ei e cam nașpet. Și nu, nu pleacă prea repede. Binele nu prea ți-l dorește nimeni din suflet. Că zic ei ”baftă” și din alea, e altceva. Majoritatea se gândesc la cum o să te duci și tu pe ulei odată și odată și o să râmâi alone.
  4. Nu te interesează de nimeni- Și nimic. Nu-ți pasă că are Gigel mașină, facultate, nevastă, gard portocaliu. Toată chestia asta cu ”ăsta a reușit, eu amin” nu prea e de încurajare. Nu o să-ți facă bine, nu o să te încălzească și de fapt nu asta e problema ta. Trebuie să te descurci, să iubești ce faci, să fii tot mai bun. Restul. Oricum mor.
  5. Nu uita de Dumnezeu- Niciodată. Oricât de ocupat ai fi, sau chior. E cu tine mereu, te ține de mână, te duce exact unde trebuie să ajungi. Deci lasă pe El totul. Și nu-l certa că uneori nu e așa cum vrei. E de rahat să-ți faci planuri și să nu iasă, știu. Dar taci, înghite și mergi înainte. Are El ceva și pentru tine.befunky_179410_tumblr_mbrm0jgth11qcxieko1_500
Advertisements

2 thoughts on “Dragul meu cititor,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s