Oamenii și nunta.

Vine clipa aia când ai ales. Ai confetti și fluturași în stomac, viața e plină de buline roz și nu mai poți de dragoste. Chestia aia plină de bucurie și emoții în același timp. Nuntă mai pe înțelesul îndrăgostiților. Seara de Prince Charming cu obraji îmbujorați și Ileana Cosânseana cu rochie până în pământ.

Până aici totul bine și frumos.

wed

Ce nu înțeleg eu e de ce atâta agitație? Nu e nunta o bucurie de fapt? Citesc pe net, aud de la prieteni cum toată lumea e stresată că trebuie să fie totul perfect, că nu se mai văd de organizare, că trebuie să se interseze de invitații și aperitive, că trebuie să se ocupe de TOT.

Mai mult. Tradițiile. Nu văd rostul țopăitului din loc în loc în timp ce tai o găină și alergi cu un colac pe cap din care gustă prima dată nașii cât timp ceilalți fac o horă în jurul tău. Asta în timp ce se aude și sunetul claxonului în gama Do Major a tuturor celor 70 de mașini bengoase închiriate. Doar așa, să știe tot orașul că ai tu nuntă.

200_s

Tot ceva ciudat ce am observat. Distracția. De obicei 90% din oameni stau jos și mănâncă. Restul te stresează de cap sau comentează că nu a fost muzică populară destulă și că e prea mică sala. Da. Acea sală care e plină de rochii sclipicioase și fețe palide care ar vrea să plece în orice moment.

Sincer, nu știu cât de importante sunt toate astea. Până la urmă trebuie să te simți tu bine și să nu te spargi în figuri pe acolo. E seara ta, totuși. Nu cred că ar trebui să te preocupe dacă și-a mâncat Gigel sarmalele sau dacă ai peste 100 de invitați și încap la masă.

Important să te simți bine, să fii relaxată, să faci muuulte poze și să-ți amintești că erai fericită în ziua aia. Că ai avut pe cineva care te strângea de mână tare, tare și îl vedeai cel mai bun dintre toți. Că ai avut un tort mare și fain cât să îți îndulcească toată seara și viața. Că ai avut aproape exact persoanele pe care le-ai vrut și ai râs cu ele până te-a durut burta.

Cred că asta e important în ziua aia. Să ”mori” de fericire.

giphy (3)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s