10 motive pentru care trebuie să citești „Decât o Revistă”.

În ziua de astăzi există un răspuns simplu și sec pentru tot ce înseamnă presă.

Nu se mai citește în ziua de astăzi, totul este pe ducă, media e de rahat.

Treaba stă altfel, cred eu. Lucruri faine se fac tot timpul. Și se vor mai face și de acum înainte. SÂC! Din păcate, nu toți oamenii le văd și se bucură de ele. Unii n-au auzit, unii sunt interesați doar de partea în care află pe cine a mai luat Guță de nevastă sau ce costum poartă Leo luni seara.

În fine.

Printre lucrurile foarte faine care se fac pe la noi, prin țărișoara noastră, se află și DoR. Nu toată lumea a auzit de această revistă-cărțulie, știu. Majoritatea încă îi corectează pe cei care lucrează la ea că n-au pus numele bine și că-i greșeală gramaticală. NU MAI SPUNEȚI!

DSC_8058_Fotor

Spre rușinea mea, am auzit de ea anul acesta și n-am apucat să o răsfoiesc până de curând. Urmăream doar ce se întâmplă online și citeam de pe acolo ce mă interesa. Apoi, a dat Domnul să primesc una.

De ce ar trebui să dai 25 de lei pe ea? Așa de început, 25 de lei dai într-o zi pe 2 cafele la Starbucks, deci scumpă nu poți să o acuzi că este. Asta dacă ești de modă veche ca mine și îți place să citești stând în pat și dând pagina. Da, este și pdf.

De ce să o citești?

1. Frate, cred că este singura revistă pe care o citesc și în care văd că se pune accent pe numele celor care lucrează la articolele alea. Au o pagină de început în care explică fiecare ce face, de ce face. Chestia asta mi se pare super. De obicei, când citești un articol, redactorii sunt aruncați pe diagonală, într-un colț și cu scris de 5.

DSC_8065_Fotor

2. Promovează tot. Și când zic tot, mă refer la absolut TOT. Sunt articole documentate, teme diverse (de la politică, la sport și tehnologie), campanii, fotografii din țara-ntreagă.

3. Benzi desenate. Da, exact. Făcute de un om super talentat, care își pune sufletul pe coala aia de hârtie. Poveștile sunt emoționante, reale, iar unele îți deschid ochii și mintea.

DSC_8066_Fotor

4. Articolele sunt mini-povești care aduc tot timpul ceva nou. Știți genul acela de carte care îți place așa de mult și te ține în suspans încât n-ai mai lăsa-o? Exact așa sunt articolele de aici.

5. Textul este simplu și curat. Fără 70 de coloane, cuvinte îngroșate sau titluri puse aiurea-n tramvai. Totul este organizat și analizat în așa fel încât să nu te doară ochii după ce ai terminat de citit articolul, ci să vrei să întorci pagina.

6. Tot câștigul se investește în revistă. Deci, nu se scaldă nimeni în bani, ci se încearcă mereu ceva mai bun pentru cititori.

7. Dacă ai conținut bun și o poveste de zis, poți ajunge și tu colaborator.

8. Calitatea paginii. Nu e genul ăla de revistă fleoșcăită pe care nu o poți ține bine în mână că o ia vântul sau i se rupe o pagină în timp ce o citești. Plus de asta, ai senzația că răsfoiești Jules Verne tot timpul.

9. Nu face reclamă. Nu vei găsi aici lansări de produse, evenimente mondene sau cardul farmaciilor Catena.

10. Vorbește despre România. Și nu, nu doar despre părțile ei nasoale.

Tocmai mi-am găsit un nou motiv pentru care îmi doresc să nu mă las de scris. Pentru că îmi arată că mai există persoane care au încredere în chestia asta și nu se lasă orice-ar fi.

dor4_Fotor_Collage

Frumos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s