La liceu pentru o zi

Ieri parcă am mai trăit o dată viața de liceu/ high school muscal, cum îi spuneam cu fratele meu. Ciudată treabă. Chiar dacă zilele mele la liceu erau un etern ,,Ce fac aici? Vreau acasa”, când s-a terminat mi-am dat seama că nu a fost așa nasol pe cât părea.  Și dacă a ajuns să-mi fie dor și de orele de franceză, e gravissimo.

Habar n-am dacă am mai scris despre asta, dar mi-a venit dor. Să mă trezesc de la 07:05 (Cum rahat am reușit să fac asta 12 ani de zile??), să îmi pun muzică în timp ce mă spălam pe dinți, să-mi desenez eterna mea dungă la ochi, să îmi pregătească cineva pachet, să-mi aranjeze tatăl meu ghiozdanul la spate și să am răbdare să-mi aștept prietena încă 10 minute în mijlocul drumului pentru a merge împreună. Cred că de la ea am învățat să nu ajung la timp undeva. Hello, cicănaş! 🙂

E ciudat că îmi e dor de colegi. De brăduțul din spatele clasei pus acolo la orice anotimp, 4 ani la rând. Îmi e dor să am inima cât un gândac nebun când trebuia să asculte la geografie sau română. Îmi e dor să fac o funcție la matematică. CIUDAT AS FUCK. Îmi e dor să stau în rândul de la geam și să mă holbez de acolo. Îmi lipsesc activitățile noastre de 1 decembrie, să decorez standul cu tot felul de tâmpenii, să-mi desenez colegii și orarele și să acopăr toți pereții clasei cu ele.

Cel mai mult îmi lipsesc prietenele mele și localul nostru ieftin de băut cafea. Sau plimbările prin parc. Sau cum mâncam prăjiturile alea MEREU prea dulci în week-end. Îmi e dor să chiulesc, să mă aștepte cineva cu mâncarea caldă, să mă bucur când iau un 10, să calculez câte persoane mai sunt până când trebuie să citesc eu lecția. Să-mi desenez banca, să mă plictisesc la unele ore, să-mi port hainele vechi.

Găsesc atâtea chestii. Doar că vraja s-a cam dus și în lumea asta, n-avem vrăjitoare sau peștișori aurii cu chef de îndeplinit dorințe.

Singurul lucru pe care mi-l doresc acum e să nu o dezamăgesc pe Ale puțin mai mică. Și sa fac totul așa cum vedea ea atunci.

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s